Környezetvédelem

Környezetvédelem
Tevékenységünk során fontos szerepet kap a környezetvédelem, melynek célja, hogy az ember és környezet veszélyeztetettségét csökkentsük. Élővizeink és környezetünk védelme érdekében az emberi tevékenység által szennyezett vizet tisztítjuk, hogy csökkentsük, valamint megakadályozzuk a szennyezőanyagok környezetbe történő kikerülését.
A felszín alatti és felszíni vizeink védelme érdekében Érd-Tárnok-Diósd szennyvízcsatorna hálózatának bővítése, valamint az Érdi Szennyvíztisztító Telep korszerűsítése fontos lépés volt a környezet védelméért.
A szennyvíztisztítás során keletkező szennyvíziszap kezelésére korszerű és gazdaságos iszapkezelési eljárás valósult meg, biogáz termeléssel és hasznosítással. A gáz elégetésére szolgáló gázmotorok hűtővizei a szennyvíztisztító berendezések fűtésére, illetve a telep melegvíz igényének biztosítására kerül felhasználásra.

Tájkép
A szennyvíztisztító telep bővítése során, a tájképet növénytelepítésekkel javították.

Levegőtisztaság
A levegő tisztaságának védelméért a szennyvíztisztító telepen több gépház lefedésre került, ezzel is csökkentve a bűzhatást. A gépházakból, a medencék belső légteréből elszívott levegőt fakéreg alapú bio szűrőn áramoltatjuk keresztül, így kiszűrve a bűzt okozó vegyületeket. Mindemellett a szolgáltatási területünk több pontján, az átemelő telepeknél is beépítésre kerültek a biofilterek, melyek funkciója szintén a bűzt okozó vegyületek szűrése.